Nieuws

Reset je leven naar gezonder!

04-11-2019

Van inactief naar actief leven

Ok, we weten het onderhand wel allemaal, bewegen is belangrijk voor onze gezondheid, maar toch beweegt meer dan 80% nog te weinig. De oorzaak hiervan is te vinden in het feit dat een paar generaties achter elkaar het gewoonweg niet meegekregen hebben, we hebben het niet geleerd. Dat noemt de WHO een gebrek aan health literacy, een gebrek aan inzicht en kennis over wat nou gezond leven eigenlijk is en waarom. Vooral met dat ‘waarom’ is het mogelijk om je leefstijl echt een duurzame reset te geven.

Misschien ligt hier wel een mooie kans voor professionals. Als professionals zich bewust zijn van het feit dat iedereen een geconditioneerde leefstijl heeft en dat die bij velen niet een optimaal bewust gezonde basis heeft, dan weten we ook dat her-conditionering nodig is om die basis te ‘resetten’ naar gezonder leven. Stap een in deze reset is de kennis optimaliseren. De kennis op het gebied van bewegen en voeding is nog maar vrij recent gepubliceerd, die van voeding in 2015 en die van beweging in 2017. Natuurlijk waren er vooraf ook al richtlijnen, maar nooit waren ze zo duidelijk als deze. Als professional kan je dus meer dan adviseren en coachen, je kan ook de educator zijn en mensen inzichten aanreiken die ze nodig hebben om überhaupt gezonde keuzes te kunnen maken.

Help mensen een reset in hun leven te maken naar gezonder.

De afbeelding is te downloaden in de Bewegen als medicijn toolbox voor professionals. Heb je die nog niet ter beschikking, vraag hem gerust aan via info@nieuwe-gezondheid.nl


Terug naar overzicht


Pre-order het boek Bewegen als medicijn plus gelijknamig online programma