Nieuws

Fitness-sessie tijdens werkuren is productieve keuze

05-01-2012

De dagtaak van vele werknemers is zo overladen dat het onmogelijk lijkt om een periode voor lichaamsbeweging in te lassen, maar dat heeft een negatieve impact op de prestaties. Dat zegt Mark Tremblay, fitness-wetenschapper aan het CHEO Research Institute in Canada. Tremblay merkt op dat lichaamsbeweging leidt tot een grotere creativiteit en productiviteit en een betere gezondheid bij de medewerkers. Het is volgens hem voor bedrijven dan ook geen verkeerd uitgangspunt om tijdens de werkuren fitness-sessies aan te bieden.

"Een aantal bedrijven beseft dat werknemers zelf te weinig lichaamsbeweging hebben en heeft daarom besloten om werk en gezondheid te combineren, waarbij aan de medewerkers de gelegenheid wordt aangeboden om in hun dagelijkse dagtaak lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl te integreren," merkt de Canadese televisiezender CTV op. "Die bedrijven getuigen vastgesteld te hebben dat hun werknemers gelukkiger en gezonder lijken en bijzonder alert en energiek op het werk verschijnen."

"Toch blijken slechts weinig bedrijven overtuigd te zijn van het nut van deze strategie," voert Mark Tremblay aan. "Vele bedrijfsleiders gaan ervan uit dat het de verantwoordelijkheid is van de werknemers om tijdens hun vrije tijd aan lichaamsbeweging te doen. Volgens hen is de werktijd voorbehouden aan de arbeid. Maar dat is een compleet achterhaalde opstelling. Die bedrijven hebben het helemaal verkeerd voor. Fysieke inspanningen stimuleren de creativiteit en productiviteit en creëren gezondere medewerkers."

Het aanbieden van fitness-sessies en aanverwante activiteiten leidt ook tot een lager absenteïsme en dalende personeelskosten 


Terug naar overzicht


Pre-order het boek Bewegen als medicijn plus gelijknamig online programma