Nieuws

Bedrijven Switchen naar gezonder!

14-03-2018

Voldoende bewegen en gezonde voeding kunnen zorgen voor 50 tot wel 80% minder ziekte, dus ook minder uitval en hogere productiviteit. Ook leidt goede voeding en voldoende beweging tot beter omgaan met stressvolle situaties en dus preventie van burnout en depressie.

Klinkt als muziek in de oren, maar wat kan je er als werkgever aan doen, gezondheid is toch een verantwoordelijkheid van het individu? Dat is gedeeltelijk zo. We krijgen allemaal een bepaalde kennis mee op gebied van gezond leven en voor velen zitten in die kennis hiaten, waardoor we verkeerde keuzes blijven maken. Als werkgever kan je wel inspireren en faciliteren, voor die mensen die dan zelf de gezonde keuzes willen maken.

De programma’s van Nieuwe Gezondheid geven de werkgever laagdrempelige mogelijkheden om medewerkers te inspireren. Dat gebeurt veel met leefstijl lezingen en workshops, met leefstijl cursussen, persoonlijke voeding- en beweeg consulten, beweegprogramma’s met activity trackers, fitheidstesten en persoonlijke coach trajecten. Sommige bedrijven kiezen bovendien voor training van leidinggevenden op gebied van gesprekstechnieken en leefstijl adviseur of zelfs voor een persoonlijk Business & Lifestyle coach programma voor leiding en/of ondernemer in combinatie met een Duurzame Inzetbaarheid programma (inclusief ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid).

Door het programma laagdrempelig en praktisch in te richten, genereert het programma van Nieuwe Gezondheid meteen effect en zo leert de ervaring, vooral duurzaam effect.

Wilt u met uw bedrijf ook Switchen naar gezonder, vraag dan de Nieuwe Gezondheid brochure aan via info@nieuwe-gezondheid.nl

 


Terug naar overzicht


Pre-order het boek Bewegen als medicijn plus gelijknamig online programma