Nieuws

Activation Group ondertekend het Bewegen is Medicijn convenant.

03-01-2015


Inactiviteit is misschien wel de nummer 1 oorzaak van de toename van chronische aandoeningen en vroegtijdig sterven. Per week sterven er minimaal 150, maar naar verluid misschien wel 400 tot 500 mensen als gevolg van een in actieve leefstijl. Een landelijk initiatief, “Bewegen is Medicijn” genaamd, gaat de strijd tegen inactiviteit aan en roept daar beweeg- en leefstijl professionals, maar ook zorgorganisaties voor op om te ondersteunen.
 

De Europese Commissie noemt het een inactiviteitspandemie (41% van alle Europeanen leven inactief), we zitten teveel, bewegen te weinig en sporten te weinig en dat is de primaire oorzaak van vroegtijdige sterfte en het ontstaan van de meeste welvaartziekten. Daarom riep Philip Roux van de Europese Commissie de sportbranche op, tijdens de EHFA bijeenkomst in april 2014 in Keulen, om te helpen deze inactiviteit te bestrijden.
 

Wouter Lagendijk en Puccio Marletta pakken de bal als ondertekenaars van het Bewegen is Medicijn convenant. “Als marketing & architectuur bureau zijn wij dagelijks bezig om de aantrekkingskracht van o.a. fitness centra, restaurants en recreatiecentra op de klant te vergroten. Gezien het feit dat het ledenaantal van sportverenigingen en fitness centra flink onder druk staat is er nog veel te winnen! Omdat ons werk in de praktijk verder gaat dan een aantrekkelijk interieur, een mooie website of een slimme marketing campagne zijn wij ervan overtuigd dat we door samenwerking met andere marktpartijen een nog krachtiger signaal kunnen afgeven. Het initiatief Bewegen is Medicijn sluit erg goed aan bij de doelstellingen van ons marketing concept “Van Bankzitter tot Topper”, aldus Wouter Lagendijk, directeur van Activation Group.
 

Activation Group gaat hun achterban de komende periode oproepen om de Bewegen is Medicijn beweging te ondersteunen en samen Nederland meer in beweging te zetten. Sportcentra, personal trainers en fysiotherapeuten die inhaken ontvangen zonder kosten een Bewegen is Medicijn e-learning programma, waarin de internationale beweeg- en preventierichtlijn van de World Health Organization centraal staat. Als iedereen deze richtlijn toepast, dan verminderd het risico op chronische aandoeningen met meer dan 50%.
 

“Los van alle commerciële doelstellingen lijkt het ons geweldig om als bedrijf een steentje bij te mogen dragen bij een gezonder en actiever Nederland. Met alle economische tegenwind en ingrijpende veranderingen zijn het de fitte en energieke Nederlanders die de komende jaren het verschil zullen maken. Heel Nederland van Bankzitter tot Topper!“ aldus Wouter Lagendijk.
 

Voor meer informatie: kijkt u op

www.bewegenismedicijn.nl

www.activationgroup.eu

www.vanbankzittertottopper.nl


Terug naar overzicht